אז לקחתם על עצמכם משימה ללמוד לגלוש.
שמעתם שזה מגניב, זה בריא, זה גורם לכם לעשות ספורט ובמקביל לרכוש תחביב חדש שעליו תוכלו לספר לחבר'ה.
אין צעד יותר מבורך מזה!
אבל עם הכיף והסטייל מגיעה גם האחריות, האחריות שלכם במים.
לפני הכל אחריות על עצמכם כגולשים וכמובן בגלל שלא מדובר בדיוק בספורט רגיל, אלא בספורט אקסטרים אחריות גם על הסובבים שלנו במים.
לפני שאתם מקפלים את הלישים ומחזירים את הגלשנים, אל דאגה לא מדובר בחוזה התחייבות, אלא בכמה חוקים פשוטים שאמורים לשמור על בטיחותכם ולדאוג שתמשיכו ליהנות מהתחביב החדש שלכם ולשמור על בטיחות הסובבים אתכם במים.
חוק #1: זכות הקדימה
הגולש הקרוב ביותר לפיק של הגל (נקודה בו הגל מתחיל להישבר), הוא/היא בעלי זכות קדימה על הגל. זה אומר, שבמידה ואתם רואים גולש היושב מימינכם חותר לאותו גל, יש להעיר את תשומת ליבו שאתם על הגל על מנת למנוע התנגשות. אין צורך לצרוח, אפשר להסתפק ב- "היי".

ישנן כמה וריאציות לחוק זה:
אם מישהו כבר נמצא על הגל, אל תנסו להיכנס לגל מאוחר יותר, הכוונה היא בין הגולש לבין הקצף. כי אם הגולש יחליט לעשות קאט בק, הוא יכול לפגוע בכם וגם בו.
גלי A-Frame: כשמם כן, הם נראים בצורת האות A, מדובר בגל שהפיק שלו נשבר לשני כיוונים בו זמנית ומאפשר לגולש לקחת את הגל או לצד ימין או לצד שמאל. במידה ושני גולשים יושבים על פיק אחד ומגיע להם גל מסוג A FRAME, מומלץ להחליט ביניכם לאיזה כיון כל אחד ייקח אותו, כדי ששניכם תוכלו ליהנות מהגל מבלי להפריע אחד לשני ומי יודע אולי תרכשו חברים חדשים.

יש מקרה הפוך מהגל המושלם כמו A FRAME, שזה כשהגל נסגר משני הצדדים וזה מקרה מסוכן אם בכל צד מנוגד יש שני גולשים ושניהם רוכבים על הגל אחד לכיוונו של השני. זהו מתכון להתנגשות חזיתית ומאוד מסוכנת אם לא פועלים מהר.
במקרה כזה לשניכם יש זכות קדימה, אבל כמו בכביש, "עדיף להיות זהיר ולא צודק". אני מאמינה שכל אחד צריך לקחת אחריות על עצמו ובמקרה כזה עדיף פשוט לוותר על הגל ולשנות את כיוון הגלישה לכיוון החוף וכך להתחמק מהתנגשות עם גולש שמגיע ממול.

חוק #2: אל תרדו גלים
זהו חוק בהמשך לחוק מספר 1, והחוק אולי אחד החשובים, במיוחד אם אתם מגיעים לחופים זרים ולא מוכרים ובהם יש חשיבות מאוד גדולה למושג "מקומיים".
עכשיו שהבנת מה זה זכות קדימה, יהיה יותר קל להסביר מהי המשמעות של מושג "אל תרדו גלים". זה אומר בעצם, שמישהו טופס את הגל או חותר כדי לתפוס אחד, ואני פשוט מחליטה לזנק לאותו הגל שבעצם שייך לברנש שמשמאלי.
אז אין דבר יותר מעצבן, מתסכל והכי חשוב מסוכן מזה. אני אתן לכם דוגמא מהחיים היומיומיים שלנו:
אתם מכירים את זה שהתמקמתם מול משחק מחשב האהוב עליכם או הסדרה האהובה עליכם, שחיכיתם לראות המון זמן, ולקח לכם כמה חודשים כדי להשיג את זה וביום שזה קרה עשיתם מזה ממש טקס:
שמתם את הבגדים הכי נוחים ונעימים, סידרתם לכם תאורה מתאימה לזה וקניתם את כל החטיפים האהובים עליכם. אבל פתאום, אמא שלכם פותחת את הדלת ואומרת שהיא הזמינה את הדודה של הסבתא ואת כל האחים שלה לארוחה ואתם פשוט חייבים להתייצב שם כי זה הדבר הכי חשוב לה בחיים ואם לא תעשו את זה תקבלו עונש ולא תוכלו לצאת מהבית שבועיים.
אז ככה זה מרגיש בדיוק – מבאס!!!!!!!
זה בדיוק מה שמרגיש גולש שירדו לו עכשיו גל, אז פעם הבאה שאתם עושים מהלך כזה, תחשבו שאתם הורסים לו את הכיף של החיים. לכן סופר חשוב להיות ערניים במים ולהסתכל לצדדים(ימינה ושמאלה) לפני שאתם מזנקים על גל, לפני הכל כדי למנוע פגיעה קטלנית ובנוסף כדי להיות בני אדם ולהתחשב באחרים.
אם בכל זאת עשיתם את זה ובאמת לא ראיתם, אז אל תתעלמו, אלא תתנצלו בפני אותו הגולש על מנת ללבן דברים ולהמשיך הלאה.
חוק #3: חוקי חתירה
חתירה נכונה ובטוחה, לא פחות חשובה מגלישה עצמה. דבר ראשון ואולי הכי חשוב בחתירה –
אל תחתרו ישירות לכיוון הפיק (LINE UP), בו הגולשים תופסים את גלים! תנסו לחתור מהצד, במקום בו יש הכי פחות גולשים, וכך תמנעו מפרצופים זועפים כלפיכם והכי חשוב תשמו על עצמך. מספיק גולש אחד לא מיומן שלא יודע לתמרן עם הגלשן ואתם תמצאו את עצמכם בחדר מיון.

כשאתם חותרים לכיוון הפיק, אל תחתרו מלפני גולש שעל הגל, אלא אם כן אתם הרבה, הרבה יותר לפניו ואין סיכוי שהוא יגיע אליכם. אתם חייבים לחתור מאחורי אלה שנמצאים כבר על הגל ומנסים ליהנות, תנסו לקחת את הקצף או פשוט תעשו דאק דייב. תאמינו לי שאתם תעריכו מאוד את החוק הזה בפעם הבאה שאתם תרכבו על הגל.
כולנו בני אדם, ולפעמים יקרה שנהיה ממש מול הגולש בזמן שהוא או היא גולשים להם על הגל. תפקידכם, במקרה כזה, לחתור הכי מהר שאפשר כדי לעבור את הגל ולנסות לא להפריע לגולש/ת, אחרת צפו להתנגשות.